13
Φεβ.
09

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) για την πορεία στις 14/2

Η απελευθέρωση των συλληφθέντων του Δεκέμβρη, υπόθεση του μαζικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη, δεκάδες χιλιάδες μαθητών, φοιτητών αλλά και λαού βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σ’ ένα σύστημα που τους στερεί δικαιώματα, τους εκμεταλλεύεται, τους καταπιέζει και τους δολοφονεί! Ενα σύστημα σε κρίση, που με την πολιτική του γεννά την αναγκαιότητα αλλά και τη δυνατότητα μαζικών αντιστάσεων του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

Περισσότερο από ποτέ, παράλληλα με την επίθεση που διεξάγει σ’ όλα τα επίπεδα και με στόχο την αντιμετώπιση των σημερινών και αυριανών αντιστάσεων, το σύστημα και η κυβέρνησή του επιστράτευσε την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή απέναντι στον «εχθρό-λαό» και τη νεολαία. «Επνιξε» στα χημικά τις διαδηλώσεις, ξυλοκόπησε, εκφόβισε, προχώρησε σε τρομοκρατικές «προσαγωγές» -ακόμα και στο «σωρό»- αλλά και σε συλλήψεις εκατοντάδων –κυρίως νεολαίων, ανήλικων και μεταναστών– πολλούς απ’ τους οποίους και παρέπεμψε στην αστική, ταξική «δικαιοσύνη» με ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες, ενώ δεν έλειψαν και οι προφυλακίσεις. Περισσότεροι από 260 πανελλαδικά είναι οι διωκόμενοι που συνελήφθησαν, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κατηγορείται για κακουργήματα, 62 είναι οι προφυλακισμένοι, ενώ στη Λάρισα 21 διώκονται βάσει του «αντιτρομοκρατικού νόμου». Η καταστολή και η κρατική τρομοκρατία, η αμφισβήτηση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας μπαίνει σε μια νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση! «Δείγματα» και πλευρές της αποτελούν η αντιμετώπιση κάθε λαϊκής και νεολαιίστικης κινητοποίησης. Από τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο λαό της Γάζας και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια μέχρι τους αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι του Πειραιά και από τους διαδηλωτές που κατήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέχρι τους κατοίκους που αντιστάθηκαν στην καταστροφή του πάρκου στην συμβολή Πατησίων και Κύπρου. Στο στόχαστρο του συστήματος μπαίνει ολοένα και πιο ξεκάθαρα η διαδήλωση, αλλά και η απεργία, η κατάληψη και οι άλλες μορφές αγώνα, η διεκδίκηση και η αντίσταση.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση απαιτείται η όσο το δυνατό μαζικότερη λαϊκή ενεργοποίηση, κινητοποίηση, οργάνωση και αντίσταση. Χρέος κάθε συλλογικότητας και οργάνωσης που αναφέρεται στο κίνημα, αλλά και κάθε αγωνιστή, είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση όρων και συνθηκών ώστε οι χιλιάδες λαού και νεολαίας να βγουν ξανά και ξανά στους δρόμους και να αντισταθούν στην επιδρομή που γίνεται στα δικαιώματά τους. Ναι! Μιλάμε για όλους όσοι διαδήλωναν το Δεκέμβρη, για όλους όσοι συμμετείχαν στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, γι’ αυτούς που διαδήλωναν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις. Ειδικά όταν τίθενται σοβαρά ζητήματα αιχμής, όπως η απελευθέρωση – μη δίωξη, των συλληφθέντων του Δεκέμβρη.

Μ’ αυτή τη λογική κινείται το ΚΚΕ(μ-λ), επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν πλατύτερη κοινή δράση δυνάμεων με αιχμή το ζήτημα των συλληφθέντων. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τη συγκρότηση Ανοικτής Επιτροπής Αλληλεγγύης, στην Αθήνα, επιμένοντας στην ανάγκη τής όσο το δυνατόν ευρύτερης συμμετοχής σ’ αυτήν όλων των συλλογικοτήτων που αναφέρονται στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Δεν συμμερίζεται λογικές και πρακτικές «διαχωρισμού» σε τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες κοινής δράσης, όταν μάλιστα τίθενται αιτήματα αιχμής προς πάλη και κατάκτηση!!! Δεν συμμερίζεται τη δημιουργία μιας κατάστασης όπου διαφορετικές ή ακόμα και αντιμαχόμενες πρωτοβουλίες, για το ίδιο «αιχμιακό» ζήτημα, θα ανταγωνίζονται ή θα δραστηριοποιούνται για την ιδιαίτερή τους «ζύμωση και προπαγάνδα» ή, ακόμα χειρότερα, θα προχωρούν και σε διαφορετικά καλέσματα εκδηλώσεων ή συγκεντρώσεων, μιας κατάστασης που κάθε άλλο παρά ευνοεί τη μαζική λαϊκή συμμετοχή και αντίσταση. Κι αυτό έχει φανεί επανειλημμένα στην πράξη. Δεν συμμερίζεται λογικές και πρακτικές δημιουργίας «πόλων» και ιδιαίτερων συγκροτήσεων με όρους αποδοχής «πλαισίων εφ όλης της ύλης», ακόμα και όταν αναφερόμαστε σ’ ένα συγκεκριμένο μέτωπο πάλης, όπως αυτό της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Γιατί οι μάχες που καλείται να δώσει το κίνημα και να πετύχει νίκες ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για τις ιδιαίτερες συγκροτήσεις, αλλά, αντίστροφα, οι όποιες κατακτήσεις στο επίπεδο της κοινής δράσης να υπηρετούν τις μάχες αυτές. Και να δημιουργούν τη δυνατότητα νίκης, την οποία μόνο διαδικασίες και μέτωπα αντίστασης που θα εξασφαλίζουν μαζικότητα, συνέχεια και συνέπεια μπορούν να πετύχουν.

Η Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη καλεί σε διαδήλωση

το Σάββατο 14/2, 1 μ.μ., στα Προπύλαια. Τα βασικά αιτήματα της πορείας είναι:

·Αμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισμένων

·Παύση κάθε δίωξης για τους συλληφθέντες της εξέγερσης

·Να απαγορευτούν τα δακρυγόνα και τα χημικά

·Να διαλυθούν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις

·Καμία συρρίκνωση του πανεπιστημιακού ασύλου

Προλεταριακή Σημαία

Αντίσταση στις γειτονιές

Advertisement

0 Σχόλια to “Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) για την πορεία στις 14/2”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: