13
Φεβ.
09

Όλοι και όλες στην πορεία το Σάββατο 14/2

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Επιτροπής Αλληλεγγύης

στους Κρατούμενους της Εξέγερσης του Δεκέμβρη

eleftheriatelikoporeia_mikr
Σήμερα, στη 1 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Ανοιχτής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Κρατούμενους της Εξέγερσης του Δεκέμβρη μπροστά στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στη συνέντευξη μίλησαν οι Νίκος Γιαννόπουλος εκ μέρους της Ανοιχτής Επιτροπής Αλληλεγγύης, Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος, και Τάκης Πολίτης, ειδικός γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ.

Στη συνέντευξη καταγγέλθηκαν η συνεχιζόμενη κράτηση δεκάδων νέων (δεκαέξι ελλήνων και περισσότερων από τριάντα μεταναστών), με διάτρητα έως κατασκευασμένα κατηγορητήρια, με πλέον ακραία την προφυλάκιση τεσσάρων διαδηλωτών (και την παραπομπή άλλων δεκαπέντε) στη Λάρισα με βάσεις τις διατάξεις του τρομονόμου, η άρνηση των δικαστικών αρχών να δεχτούν τις αιτήσεις αποφυλάκισης και η βιομηχανία διώξεων κατά καταληψιών μαθητών, καθηγητών, ακόμα και γονέων για «αμέλεια ανηλίκου».

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι οι διώξεις, οι συνεχιζόμενες προφυλακίσεις έχουν αποκλειστικά εκδικητικό και εκφοβιστικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικές ήταν οι διαβεβαιώσεις των αρχόντων ότι κατανοούν τους λόγους της εξέγερσης της νεολαίας, απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση των κρατουμένων, την παύση κάθε δίωξης σε βάρος όλων των συλληφθέντων (συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών που έχουν υποστεί απελάσεις και την απαγόρευση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις.

Αθήνα, 12/02/2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Advertisement

0 Σχόλια to “Όλοι και όλες στην πορεία το Σάββατο 14/2”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: